Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy - soutěže

Moje účast na soutěžích, výstavách a publikování v časopisech:


Stránka je v úpravě.

2021
*
Tři fotoknihy jubilantům

V dnešních dnech slaví životní jubileum tři lidé, kteří ovlivnili celou generaci fotografů v našem regionu. Jsou to Josef Ptáček, Ivo Gill a Jana Neugebauerová. My fotografové jsme pro každého nich vytvořily fotoknihu. Každý připojil svoje přání, svoje tvůrčí fotografie a fotografie s oslavencem.
*
Omega geometrická
Každoroční výstava našeho fotoklubu Omega, tentokrát na téma geometrie. Výstava probíhala celé letní prázdniny v galerii městské knihovny v Hradci králové. Vystavoval jsem tři fotografie.
*
Východočeský výtvarný salón
Tradiční letní výstava Unie výtvarných umělců ve sloupovém sále v Galerii Na Hradě. Výstava trvala celé léto. Zúčastnil jsem se dvěma fotografiemi.
*
Výtvarné léto na zámku Kinských
Na Novém zámku v Kostelci nad Orlicí se po celé léto konala rozsáhlá výstava prací Unie výtvarných umění. Já jsem vystavoval šest fotografií.
*
Společnost ochránců památek ve východních Čechách
Pořádá výstavu ke 30. výročí svého založení ve vestibulu Krajského úřadu v Hradci Králové. Použité fotografie na výstavě jsou pořízeny naším fotoklubem Omega, včetně mých fotografií.
*
Almanach východočeských fotografů
Počátkem roku vyšlo druhé vydání Almanachu, kde jsou mé osobě věnovány čtyři strany.
*
2020
*
Památky a jejich osudy
Další pokračováni spolupráce našeho fotoklubu Omega se Společností ochránců památek ve východních Čechách. Tentokrát výstava fotografií v historickém statku v Pileticích (HK).
*

Východočeský výtvarný salón 2020
Tradiční výstava pořádaná Unií Výtvarných umělců HK ve sloupovém sále Galerie Na Hradě. Každý z nás vystavuje dva exponáty. Výstava trvá celé letní prázdniny a je také doplňkem festivalu Divadla evropských regionů.
*

Nábřeží umělců 2020 - Fenomén Gočár
U příležitosti dalšího ročníku Nábřeží umělců jsou ve vestibulu Tylova gymnázia v HK vystaveny dvě moje fotografie gočárových staveb.
*

Omega minimalistická 2020
Sedmá výroční výstava našeho fotoklubu Omega se nesla ve znamení minimalismu, proto ten název. Každý patnácti vystavujících jsme měli k dispozici jeden panel s papírovými fotografiemi a čtyři obměny digitálního panelu. Naší dominantou jsou sice papírové fotografie, ale museli jsme se přizpůsobit vystavovanému prostoru a jeho možnostem.
*

2019
*

Časopis Paleta
V letošním čísle časopisu Paleta, vydávaném Unií výtvarných umělců, vyšla recenze o jarní výstavě Unie konané na zámku Kinských. U mého jména stálo toto: "Cvrkal je zas mistrem ve vidění „neviditelného“. V oprýskaných barvách plechů, omítek, neidentifikovatelných šmouh a světlech na „čemsi“ vidí „Beethovena, Secesní ženu, Hráče golfu a Zátiší s rybami“ a s úžasem mu musíme dát za pravdu."  Autor Jiří Marbach.
*

XXX. ročník fotografické soutěže Premiéra 2018
Letošního ročníku jsem se zúčastnil ve dvou kategoriích, volná fotografie a Fotograf na fotografii. Cenu jsem letos nezískal, ale tři mé fotografie byly vystaveny.
*

375 číslo Chadimova fotorevue
Tradiční internetový časopis věnovaný výtvarným uměleckým aktivitám věnoval své 375 číslo nejen mojí výstavě Portréty, ale také mým dalším aktivitám, jako je psaní různých rýmovaček a hraní na hudební nástroje.
*

Vysílání Českého rozhlasu
Dne 6. listopadu vysílal Český rozhlas Hradec Králové rozhovor redaktorky Evy Boudové s mojí maličkostí o mé výstavě Portréty.
*

Moje sedmá autorská výstava - PORTRÉTY
Moje další výstava z rozsáhlého cyklu Oprýskanosti se konala ve vestibulu Lékařské fakulty v Hradci králové,vernisáž proběhla 5. listopadu. Výběr fotografií byl, jak už název napovídá, zaměřen na portréty lidí a zvířat. Vernisáž provázel slovem herec Klicperova divadla František Staněk a o hudbu se postaral kytarista-písničkář Jakub Vojtěch.
*

Výstava Fotografie 2019
Již tradiční výstava fotografů z hradeckého a podkrkonošského regionu se konala opět v prostorách zámku v Novém městě nad Metují. Přípravným výborem byly na výstavu vybrány dvě moje fotografie.
Výtvarný salón 2019
Jako každé léto se v královéhradecké Galerii Na Hradě konala výstava členů Unie výtvarných umělců, které jsem se jako člen také zúčastnil. Každý mohl vystavit dvě svoje díla. Obrazy, plastiky nebo fotografie.
*

39.  Národní soutěž a výstava amatérské fotografie Svitavy 2019
V letošním ročníku jsem cenu nezískal, ale ve svitavském muzeu byly vystaveny čtyři moje fotografie.
*

Stal jsem se členem rady Unie výtvarných umělců
Na jarní schůzi unie jsem byl ostatními členy zvolen do její rady.
*

Výtvarné jaro 2019
V měsíci dubnu a květnu jsem se zúčastnil čtyřmi pracemi na bienále výstavy Výtvarné jaro, pořádané členy královéhradecké Unie výtvarných umělců. Výstava proběhla na zámku Kinský v Kostelci nad Orlicí
*

Výstava fotografií z Nábřeží umělců
Výstava proběhla v královéhradeckém Informačním centru a byla zobrazována na velkých digitálních panelech. Výstavu pořádal Klub konkretistů, jako dokument z Nábřeží umělců, které proběhlo v letních měsících roku 2018. Dokumentární snímky jsou od pěti autorů včetně mne. Výstava byla bez vernisáže a trvala celý měsíc leden roku 2019.
*

Moje šestá autorská výstava - SVĚT VĚCÍ OBYČEJNÝCH
Tentokrát v pro mně novém výstavním prostoru královéhradecké kavárny District 5. Výstava obsahuje moje fotografie, jak jinak, než oprýskaných zdí a několik fotografik. Úvodní slovo přednesla Marcela Zuchová. Vernisáž 3.ledna 2019, konec výstavy 31.ledna.
*

2018

XXIX. ročník fotografické soutěže Premiéra 2018

V letošní soutěži jsem cenu nezískal, ale bylo vystaveno celkem jedenáct mých fotografií jak v Galerii Na hradě, tak v Infocentru v Hradci Králové.

 

VI. výstava fotoklubu Omega „OMEGA ABSTRAKTNÍ“

Letošní klubová výstava byly monotematická, obsahovala pouze abstraktní fotografie, které vznikly za poslední rok. Výstavní prostor v Lékařské fakultě disponuje osmi prostornými vitrínami a tak počet vystavujících se muset zredukovat na osm, aby tak každý mohl své fotografie vystavit jako ucelenou kolekci. Můj panel obsahoval šest fotografií z cyklu Kůrokresby.
 

47 ročník Ratibořického mapového okruhu

Mapový okruh je soutěž fotoklubů, kde jsme jako Omega získali 10. místo. Já jsem navíc obdržel cenu za výtvarný projev od RNDr Petra Balíčka.  Další dva členové našeho fotoklubu obdrželi též individuální ceny.

Výstava: Fotografie 2018

Jako každoročně, tak i letos se konala v Novém Městě nad Metují fotografická výstava v prostorách zdejšího zámku. Vystavil jsem dvě černobílé fotografie.

 

Z nábřeží do knihovny

Další díl výstavy fotografií pořízených na letošním Nábřeží umělců. Obsahuje snímky několika autorů, včetně mne, v prostorách Vědecké a studijní knihovny v Hradci Králové.

Czech Photo Centre

V Czech Photo Centre byly vystaveny oceněné fotografie z Národní soutěže a výstavy amatérské fotografie ve Svitavách. Je mezi nimi i jedna moje fotografie ze soutěže kolektivů.

 

Východočeský výtvarný salón 2018

Moje druhá účast na salónu. Každý člen unie může vystavit dva exponáty, tak jsem vystavil jednu fotografii a jednu fotografiku.

Z nábřeží do kostela

Výstava fotografií a artefaktů z letošního Nábřeží umělců se konala v červnových dnech v husitském kostele kněze Ambrože. Zúčastnil jsem se čtyřmi fotografiemi.

38.  Národní soutěž a výstava amatérské fotografie Svitavy 2018

Letos jsme jako fotoklub Omega získali 1. cenu v soutěži kolektivů za seriál snímků na zadané téma Příběh pohybu a nehybnosti. Já jsem v soutěži jednotlivců cenu nezískal, ale bylo vystaveno pět mých fotografií, z toho jedna v souboru fotoklubu.

5. Salon východočeské fotografie

Salon se koná jednou za tři roky a porotou jsou vybírány fotografie, které vyjadřují autorovu tvorbu za poslední tři roky. Letos se výstava konala v Kostelci nad Orlicí v zámku hraběte Kinského a já jsem měl vystaveno šest fotografií.

 

2017

 

XXVIII. ročník fotografické soutěže Premiéra 2017

V letošním ročníku jsem obdržel dvě ocenění. Cenu Fomei a Cenu Impulsu. Celkem jsem měl vystaveny čtyři fotky ve výstavní síni Na Hradě v Hradci Králové.

 

Moje pátá autorská výstava FOTOGRAFIE A FOTOGRAFIKY

Další moje výstava kde byly zastoupeny jak fotografie tak fotografiky. Výstava byla bez vernisáže a konala se v měsíci listopadu až únoru (2018) v hradecké restauraci Hnízdo snů, která se nachází na starém městě v historických prostorách.

V. výstava fotoklubu Omega „OMEGA PĚTILETÁ“

Letošní výstava byla koncipovaná k pětiletému výročí vzniku fotoklubu Omega, které fotoklub oslavil 1. září a současně i pátá výroční výstava.  Jednotliví členové, jako každoročně, vystavily svoje výtvory za poslední rok a  návštěvník tak mohl posoudit jejich úroveň oproti minulým letům. Každý dostal k dispozici dva výstavní panely, kam se mi podařilo vměstnat celkem šest fotografií. Výstava měla dobrý divácký ohlas a v Chadimově fotorevui o ní dokonce vyšla reportáž.

 

Moje čtvrtá autorská výstava DVĚ CESTY

Poprvé jsem vystavoval nejen svoje fotografie, ale i fotografiky. První cesta znamená NALÉZÁNÍ a fotografování nalezených obrazů, druhá cesta pak VYTVÁŘENÍ grafik z mých fotografií. Výstava proběhla v říjnu a listopadu v ateliéru Labyrint na Novém Hradci Králové. Hudební doprovod obstaral Daniel Vlček -kontrabas a Jolana Brannyová - zpěv. Úvodní slovo měla Jana Neugebauerová.

Fotografie 2017

Zúčastnil jsem se již třetího ročníku. Tentokrát se výstava konala na zámku v Novém Městě nad Metují ve Švédském sále a v arkádách v přízemí zámku. Pořadatelem byly vybrány a vystaveny dvě moje fotografie, které získaly 3. cenu v divácké anketě.

Moje třetí autorská výstava JIŘÍ CVRKAL - FOTOGRAFIE.

Třetí výstava byla obdobou minulé výstavy Oprýskanosti. Konala se v měsíci srpnu v prostorách jídelny Bazalka, která je v našem městě známá i svou výstavní činností. Výstava byla bez vernisáže.

Výstava Nábřeží umělců v Infocentru a v Muzeu HK

Putovní výstava fotografií dokumentujících letošní ročník Nábřeží umělců. Vystaveno několik mých fotografií jak na elektronických panelech, tak v papírovém provedení.

Czech Photo Centre

Vystavena moje oceněná fotografie z Národní soutěže a výstavy amatérské fotografie 2017

Východočeský výtvarný salón 2017

Moje první účast na výtvarném salonu pořádaném Unií výtvarných umělců HK. Vystaveny moje dvě fotografie.

Atmosféra divadelního festivalu

Na výstavě fotografií, z loňského Divadelního festivalu v Infocentru HK mám vystavené tři fotografie v papírové podobě a tři na elektronických panelech.

Nábřeží umělců - červen 2017

Moje dvě dokumentární fotografie z výše zmíněné akce jsou vyvěšeny na velkých banerech zavěšených na kamenné zdi lemující Labe.

37.  Národní soutěž a výstava amatérské fotografie Svitavy 2017
 

Na letošním ročníku jsem obsadil 2. místo v kategorii Fantazie (neboli upravovaná fotografie). Další tři moje fotografie byly vystaveny na výstavě doprovázející soutěž a další fotografie byly instalovány ve svitavské kavárně V parku, v rámci soutěže kolektivů na téma Dvojice, kde pořadatelé vytvořily z fotografií našeho fotoklubu výstavu.

Výstava "Výtvarné jaro"

Moje první účast na výstavě Unie výtvarných umělců HK. Výstava se konala na Novém zámku v Kostelci nad Orlicí pod záštitou majitele zámku hraběte Františka Kinského. Prezentoval jsem se třemi fotografiemi z cyklu Oprýskanosti.

 

Katalog Unie výtvarných umělců HK 2017

Unie výtvarných umělců vydala po čtyřech letech další katalog svých členů, ve kterém mám svoji stránku s popisem a jednou mojí fotografií.

 

2016
 

XXVII. ročník fotografické soutěže Premiéra 2016

Moje čtvrtá účast v této soutěži. Tentokrát bez ocenění a jedna moje fotografie vystavená v Galerii Na hradě.

 

 

Členství v Unii výtvarných umělců

Na základě mé výstavy Oprýskanosti mi bylo nabídnuto členství v Unii výtvarných umělců Hradce Králové. Na schůzi Rady unie a po předložení svých prací jsem byl 6. října přijat za člena.

 

Almanach východočeských fotografů


Volné sdružení východočeských fotografů letos vydalo Almanach ve kterém jsem i já zastoupen čtyřmi stranami a jsou v něm vytištěny tři moje fotografie.

 

Moje druhá autorská výstava OPRÝSKANOSTI

Letos už moje druhá autorská výstava proběhla v měsíci srpnu a září,, tentokrát v kavárně Muzea východních Čech. Vrátil jsem se ke staršímu tématu oprýskaných zdí a nátěrů. Vernisáž proběhla 2. srpna, úvodní slovo přednesla Jana Neugebauerová z Impulsu.

 

FOTOGRAFIE 2016

Dvě moje fotografie vystaveny v Červeném Kostelci na druhém ročníku fotografické výstavy Fotografie 2016.

 

36.  Národní soutěž a výstava amatérské fotografie Svitavy 2016

Na letošní tradiční soutěži jsem cenu nezískal, měl jsem však na výstavě úspěšných fotografií vystaveno pět svých snímků.

 

3. Ročník Nábřeží umělců v Hradci Králové

Letošní týdenní sympozium na téma "dřevo" a závěrečnou vernisáž spojenou s Nábřežím umělců jsme dokumentovali s několika fotografy. Výsledkem naší práce byla putovní výstava našich fotografií v kavárně Muzea východních Čech, v galerii AMB, v Galerii Automat a bude ještě pokračovat na dalších místech v Hradci Králové.

 

Atmosféra divadelního festivalu

Výstava fotografií, účastníků loňského fotografického workshopu XX. mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů v Hradci Králové v roce 2015.
1.Centrum celoživotního vzdělávání  2. – 29.6.2016 - vystavoval jsem devět fotografií
2.Informační centrum HK - výstava fotografií ze starších ročníků - vystavoval jsem také devět fotografií

 

IV. výstava fotoklubu Omega "Thema libera"

Čtvrtá výstava našeho fotoklubu s názvem Thema libera (Na volné téma), byla instalována v prostorách lékařské fakulty v Hradci Králové, během měsíce dubna. Výstavy se zúčastnilo šest členů fotoklubu, já se prezentoval čtyřmi abstraktními fotografiemi.

 

Moje první autorská výstava OBYČEJNOSTI  2016

Výstava probíhala v měsíci dubnu v pobočce královéhradecké knihovny na Moravském Předměstí. Představil jsem na čtvercových formátech černobílé fotografie pořízené v ostrém slunci, které vytvářely grafické efekty pomocí světla a stínu.

 

Výstava Památky a jejich osudy  2016

Výstava pořádaná Společností ochránců památek ve východních Čechách, sestavená s fotografií našeho fotoklubu.  Probíhala celý únor v hradeckém Centru celoživotního vzdělání, podílel jsem se na ní šestnácti fotografiemi.

 

2015

XXVI. ročník fotografické soutěže Premiéra 2015

V letošním ročníku jsem získal jednu z hlavních cen (cenu VSVF) za fotografii "Když návěstí, nic dobrého nevěstí". Tato a dalších pět fotografií bylo vystaveno na výstavě nejlepších soutěžních snímků v Galerii Na Hradě.

 

V listopadovém vydání časopisu Atelier

byly otištěny tři moje fotografie jako příloha článku o královéhradecké výstavě Jak je důležité míti konkretisty.

 

Fotografie 2015

Dvě moje fotografie vystaveny na zámku v Novém Městě nad Metují na prvním ročníku fotografické výstavy Fotografie 2015.

 

2. Ročník Nábřeží umělců v Hradci Králové

Čtyři fotografové jsme zdokumentovali týdenní Sympozium landartu a závěrečnou akci Nábřeží umělců na labském nábřeží. Obří zvětšeniny našich snímků byly celý měsíc vyvěšeny na kamenné zdi u řeky. V následujících měsících byly potom naše fotografie součástí putovní výstavy, která byla postupně nainstalována na šesti místech v Hradci Králové.


Atmosféra divadelního festivalu

Výstava fotografií, které vznikly na loňském fotografickém workshopu XIX. mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů v Hradci Králové v roce 2014.
Centrum celoživotního vzdělávání  1. – 28.6.2015

 

35.  Národní soutěž a výstava amatérské fotografie Svitavy 2015

Tři fotografie na výstavě ve Svitavách v květnu 2015.

 

III. výstava fotoklubu Omega „Řekni mi co čteš“

Účast na společné výstavě našeho fotoklubu v galerii Městské knihovny v Hradci Králové v březnu 2015.

 

 

2014

II. výstava fotoklubu Omega „Město, ve kterém žijeme“

Účast na společné výstavě našeho fotoklubu v galerii Městské knihovny v Hradci Králové v lednu 2014.

34.  Národní soutěž a výstava amatérské fotografie Svitavy 2014

Moje první samostatná účast v Národní soutěži. Získal jsem cenu za 2. místo v kategorii Volná fotografie a pět fotografií bylo vystaveno v Muzeu ve Svitavách

Atmosféra divadelního festivalu

Výstava fotografií, které vznikly na loňském fotografickém workshopu XIX. mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů v Hradci Králové v roce 2013.
Informační centrum                       1. – 31.6.2014
Centrum celoživotního vzdělávání  4. – 30.8.2014

V srpnovém čísle časopisu FotoVideo 2014

Otištěná moje fotografie „Město kubistické“

Výstava „Hradec očima seniorů“ v Harmonii II

Společná výstava s Marcelou Zuchovou v Královéhradeckém domově pro seniory.

Ratibořický mapový okruh

Získal jsem 13. místo za fotografii Periskopy. Fotografie byla vystavena na zámku v Novém městě nad Metují a následně v Informačním centru v Hradci Králové

Evropské dny 2014

Náš fotoklub Omega dostal k dispozici stánek na Masarykově náměstí v HK, kde jsme po tři dny vystavovali svoje fotografie a proběhla i prezentace fotoklubu.

XXV. ročník fotografické soutěže Premiéra 2014

Cenu jsem nezískal, ale 8 mých fotografií bylo vystaveno na výstavě nejlepších soutěžních snímků v Galerii na hradě.

 

2013

33.  Národní soutěž a výstava amatérské fotografie Svitavy 2013.

Čestné uznání v soutěži kolektivů pro náš fotoklub Omega za soubor fotografií s názvem „Linie“.

XXIV. ročník fotografické soutěže Premiéra 2013

Moje první samostatná účast ve fotografické soutěži.  Cenu jsem sice nezískal, ale dvě moje fotografie byly vystaveny na výstavě nejlepších soutěžních snímků v Informačním centru.


(Více o výstavách a soutěžích najdete na stránkách fotoklubu Omega viz Oblíbené odkazy vlevo na této stránce)